Renovatie 2024

Een sporthal van top (sport) niveau

De Eekhout Hal, het icoon van sportcomplex Quintus, staat op het punt van de eerste grote renovatie sinds de bouw eind jaren 70. Ooit speciaal gebouwd voor Quintus Handbal, is de hal door de jaren heen het podioum geweest voor talloze nationale en internationale topwedstrijden. Menig Heulenaar en Westlander heeft er ook (jeugd) wedstrijden gezien van volleybal, handbal, badminton en gymnastiek.

Ondanks gedegen onderhoud is de hal niet meer up-to-date. Het is tijd voor een upgrade.
Al meerdere jaren wordt er vanuit de accommodatie hard gewerkt aan een verbeterplan. Door de stijgende energieprijzen kreeg dit extra urgentie. Met dit plan zal de Eekhouthal voldoen aan moderne normen voor isolatie, ventilatie en verwarming. Dit zal niet alleen zorgen voor een comfortabelere omgeving voor sporters en bezoekers, maar ook een jaarlijkse besparing van 10.000 kubieke meter gas opleveren.

De sportvloer en wanden worden voorzien van nieuwe afwerking. De sportvloer zal voldoen aan de hoogte topsportkwalificaties gesteld van NOC*NSF. Dankzij de nieuwe wandafwerking zal de akoestiek in de hal verbeteren. Dat zal voor de vele bezoekers letterlijk en figuurlijk positief in de oren klinken. Niet alleen de hal zelf wordt aangepakt, ook wordt geïnvesteerd in faciliteiten voor kracht- en hersteltrainingen op het complex. Een nieuwe sportruimte wordt ingericht voor Quintus-sporters, waarmee wordt voldaan aan de groeiende behoefte van trainingsmogelijkheden voor topsport.

Kortom een grote en belangrijke (laatste?) stap in de renovatie van het Sportcomplex Quintus. Begonnen in 2013 en na deze stap klaar voor de toekomst. Een toekomst waarin het complex de leden van de Quintus verenigingen op alle niveaus sportief en op duurzame wijze kan faciliteren.